Dr. Oetker rules!


Hij is slim en geniepig. Hij weet miljoenen te verleiden. Hij maakt de best verkopende pizza, zelfs in Italië. Jawel, Dr. Oetker.

Ah, Italië, land van levensgenieters en culinaire fijnproevers. Land waar Guiseppe zijn deeg nog zelf kneedt en dan tot pizzabodem maakt door het draaiend in de lucht te gooien. Land waar pizza’s nog worden gebakken in een steenoven.

Nou, nee.

In Italië en 33 andere landen ter wereld is Dr. Oetker de marktleider op het gebied van voorverpakte pizza’s. Iedere vijfde voorverpakte pizza die op onze planeet wordt gegeten komt van het Duitse merk. In noordelijk Europa ligt de marktpenetratie zelfs rond de 40 procent.

Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Information Resources Incorporated. Die zien dat Dr. Oetker zelfs Buitoni voorbij is gestreefd als de belangrijkste pizzabakker van Italië.

Het Duitse bedrijf begon in 1891 in Bielefeld in Duitsland. Aanvankelijk maakte het vooral poeders voor het bakken van cakes, maar de afgelopen 20 jaar zijn door acquisities allerlei pizzamerken in de stal van de Duitsers gekomen. De meeste pizza’s van de Duitsers worden overigens gemaakt in een fabriek in Engeland. Is dan niets meer heilig?