Download je ideale nepvriend(in)


Waarom zou je op echte dates gaan als je ook een perfecte vriend(in) kan downloaden uit de appstore? Het programmaatje is nog in de beta-fase maar ziet er veelbelovend uit: in een paar klikken ben je een volledig geloofwaardige mobiele vriend of vriendin rijker.

De ‘Invisible girlfriend’ app helpt je met het creëren van de perfecte leugen. Superhandig voor familiefeestjes waarop die ene oma of tante je altijd vraagt waarom je ‘de ware’ nog niet hebt gevonden. Je logt in, betaalt, stelt een partner samen en begint een digitale nep-relatie. Die partner mag overigens ook een boyfriend zijn.

Je geeft je nieuwe partner een uiterlijk, een leeftijd, een achtergrondverhaal en bedenkt hoe jullie elkaar hebben ontmoet en dan begint het pas echt. Als je je nieuwe lief sms’t stuurt de app een berichtje terug en hij/zij kan ook voicemails achterlaten voor net dat ene stukje extra geloofwaardigheid.

De digitale liefjes zijn niet gratis, ze kosten 25 dollar per maand en voor dat bedrag krijg je ongeveer 100 sms’jes, tien voicemails en een handgeschreven brief of kaart. De app is nu alleen beschikbaar in Amerika en Canada, maar zal op termijn ook in de rest van de wereld in de appstores komen.