Dit zijn de gemiddelde Nederlanders


gemiddelde Nederlanders

Iets te dik, lichte rimpels, bruin haar, blauwe ogen en een licht tintje. Zo zien de gemiddelde Nederlanders er uit. Althans, volgens het blad Quest. Met hulp van wetenschappers zocht het blad naar de meest typische kaaskop. Daarbij maakte Quest compositietekeningen van dé doorsnee man en vrouw. Nu zoekt het blad een échte man en vrouw die als twee druppels water op de compositietekeningen lijken.

Nederlandse mannen zijn gemiddeld 41 jaar (vandaar de eerste rimpels) en zijn drie kilo te zwaar. Ze hebben een gezicht van dat 15,3 centimeter breed is en oren die 6,5 centimeter lang zijn. Nederlandse vrouwen zijn gemiddeld 42,5 jaar (dus ook bij hen al wat rimpels), zijn anderhalf kilo te zwaar, hebben een 14,3 centimeter breed gezicht en 6,1 centimeter lange oren.

Het heel lichte kleurtje komt doordat er een paar miljoen mensen in Nederland wonen met wortels in bijvoorbeeld Marokko, Turkije, Suriname de Antillen of Indonesië.

Bij het bepalen van het gemiddelde uiterlijk kreeg Quest hulp van wetenschappers van de Technische Universiteit Delft. De onderzoekers verzamelen met moderne 3D-scanapparatuur gegevens over Nederlandse gezichten en lichamen.