Dit is het warp-schip van Nasa


Ooit zal de mens verder willen dan het eigen zonnestelsel. Het universum verkennen, vreemde nieuwe werelden ontdekken. De enige manier om dat te doen, is door sneller te vliegen dan het licht. Dan kan volgens de heersende theorie niet. Tenzij we de vezels van ruimte en tijd zelf kunnen verbuigen. Warp-drive noemen de Amerikanen dat, en het staat centraal in veel SciFi films.

Bij Nasa is men hard op zoek naar de mogelijkheden om uit te voeren wat Hollywood al heeft bedacht. Hoofd van het Warp-team bij de ruimtevaartorganisatie is Dr. Harold ‘Sonny’ White. Hij is een samenwerking aangegaan met 3D kunstnaar Mark Rademaker om te visualiseren hoe een dergelijk schip er uit zou komen te zien. Het resultaat zie je op de foto.

Het heeft twee grote ringen om ruimte en tijd te buigen en zo een soort zeepbel te creëren waarin het ruimteschip zit. Daarbinnen vliegt het voertuig niet sneller dan het licht, waardoor geen natuurkundige wetten worden gebroken. Maar met zeepbel en al gaat het zo hard dat we binnen afzienbare tijd andere zonnestelsels zullen bereiken.

Toekomstmuziek? Misschien. Maar bij de NASA Eagleworks zijn ze al bezig zeer kleine warp-belletjes te creëren. Centraal in die experimenten staat de White-Juday Warp Field Interferometer, een instrument dat door Dr. White is ontworpen en dat in theorie een stabiel warp-veld zou moeten kunnen oproepen.