‘Dino’s en mensen leefden samen’


Mensen en dinosauriërs bevolkten samen de aarde, een paar duizend jaar geleden. Dat beweert Ken Ham. Deze Australiër leest de Bijbel als een geschiedenisboek en is tot de conclusie gekomen dat onze planeet niet miljarden jaren geleden is ontstaan, maar rond 3500 voor Christus. Nu zegt hij overtuigend bewijs te hebben voor zijn theorie.

Ham heeft een sensationele vondst aangekondigd die zal bewijzen dat dino’s niet miljoenen jaren geleden leefden, zoals de wetenschap beweert, maar recent. Australische media melden dat Ham merg heeft gevonden in botten van een Edmontosaurus. Merg vergaat normaal erg snel, maar kan onder de juiste omstandigheden lang goed blijven.

Ham wil met het merg echter aantonen dat de dinobotten recent zijn. Opmerkelijk, aangezien een van zijn eigen verwijten aan paleontologen altijd is geweest dat je niets kunt zeggen over de ouderdom van dinosauriërs ‘omdat we er niet bij waren toen ze leefden’. Schijnbaar geldt dat niet voor deze botten.

Ham is een van de meest vooraanstaande creationisten, mensen die alleen de Bijbel gebruiken als bron. Hij heeft een eigen museum in de Amerikaanse staat Kentucky, waar bezoekers kunnen leren hoe Adam en Eva met dino’s speelden. Het is zo populair in de VS, dat Ham ook een amusementspark aan het oprichten is rond hetzelfde thema.