Dieren zijn ook helden


Dieren gaan voor elkaar door het vuur. Dit wisten we al, maar niet dat het zo vaak gebeurde. Hoewel ze er niets voor krijgen, helpen ze elkaar graag en vaak.

Mensen zijn niet de enige wezens die voor elkaar door het vuur gaan. Nieuw onderzoek door Dr. Elise Nowbahari van de universiteit van Parijs wijst uit dat ook dieren anderen graag helpen of redden. Dolfijnen, apen en zelfs mieren gaan door het vuur voor hun soortgenoten. Zo duwen dolfijnen met gevaar voor eigen leven maar zonder twijfel een gewonde dolfijn naar het zee-oppervlak om te kunnen ademen.

Ook komen mieren elkaar redden uit de klauwen van een aanvaller of wanneer er een mier vast komt te zitten. Dit doen ze echter alleen bij hun eigen kolonie. Mieren van andere kolonie´s kunnen om help roepen tot ze er bij neer vallen, geholpen worden ze niet.

Nowbahari noemt de dieren echte helden want ze helpen anderen met gevaar voor eigen leven, zonder dat ze hier direct iets voor terug krijgen. Heldendaden bij mensen worden daarentegen vaak wel beloond, met een bloemetje, medaille of zelfs een (koninklijke) onderscheiding. Dieren doen het voor elkaar.

Bron:Telegraph Science

Foto:Flickr