Dictator doodt ex om sekstape


Kim Jong-un, de dictator van Noord Korea zou zijn ex hebben laten vermoorden, melden diverse media in Azië. Volgens berichten die via China het land uit zijn gesmokkeld, zou de mollige opperbevelhebber Hyon Song-wol hebben laten executeren. Zij was in Noord Korea een beroemde zangeres bij het Unhasu orkest. Ook orkestleider Mun Kyong-jin en enkele andere musici zouden zijn omgebracht.

De reden zou het bestaan van een sekstape zijn, zo melden de Zuid Koreaanse krant The Chosun Ilbo en de South China Morning Post uit Hong Kong. Op de tape zou te zien zijn hoe de zangeres en de bandleider samen met enkele andere orkestleden een orgie houden. De tape zou in Noord Korea en China zijn gedistribueerd.

Hyon Song-wol was lange tijd de geliefde van Kim Jong-un en verscheen met haar in het openbaar. Alleen keurde zijn vader de relatie af. Daarom trouwde Kim een andere vrouw en Hyon trad in het huwelijk met een officier. Toen vader Kim Jong-il stierf, zou Kim Jong-un de relatie nieuw leven hebben ingeblazen. De tape heeft hem wellicht jaloers gemaakt.

De executie zou volgens de berichten gedwongen zijn bijgewoond door leden van het orkest en andere muziekgroepen in Noord Korea. Ook familieleden van de omgebrachte musici waren er bij aanwezig, zo schrijven de Aziatische kranten. Zij zijn na de executie afgevoerd naar gevangeniskampen om daar straffen uit te zitten.