Augustus is de scheidingsmaand


gebroken hart

We zitten in een van de twee maanden per jaar dat de meeste mensen scheiden. Augustus en maart zijn volgens de University of Washington de maanden dat de meeste partners de trouwringen afdoen. Dat halen ze uit statistieken uit de VS van de jaren 2001 tot 2015.

Het CBS berekende ooit dat januari in Nederland de meest populairste maand is om te gaan scheiden. Wat betreft de weekdagen gaan vooral op maandagen uit elkaar. Na het weekend dus extra oppassen

De theorie is dat mensen vooral gaan scheiden na veel tijd met elkaar te hebben doorgebracht, zoals op vakantie, het weekend of met de feestdagen. Dan komen ze er achter dat de ander toch niet zo leuk is als gedacht. Op maandagochtend slaat dan de deur voor het laatst achter een van de echtelieden dicht.

Maar is dat wel zo’n goed idee? Niet getrouwde mensen overlijden sneller en vaker aan een tumor, zo blijkt uit langdurig onderzoek van de University of Indiana Medical School. Het slechtste af zijn gescheiden mensen die geen nieuwe relatie hebben gekregen, zij lopen een grote kans om binnen een paar jaar na het ontdekken van kanker te overlijden.