De LP is terug, maar dan anders


Muziek freaks kunnen nog altijd zwijmelen als ze het hebben over de LP, het zwarte vinyl waarop je zelf de naald moest zetten. Die zou betere kwaliteit geluid leveren en mooiere hoezen hebben. Ze kunnen opgelucht adem halen, de LP is namelijk terug, soort van.

Jack White, bekend van de band The White Stripes, heeft zijn nieuwste album als LP uitgebracht. En niet zo maar een. Zo speelt deze plaats van binnen naar buiten. Onder het papieren label zitten twee extra nummers, die je alleen kunt horen als je het papier verwijderd.

Ook zijn de groeven gedeeltelijk dubbel uitgevoerd, zodat je soms een akoestische, soms een versterkte versie van een nummer hoort. Wie de plaat op de draaitafel legt, moet er wel even bij blijven. Sommige nummers zijn uitgevoerd voor 33 toeren, sommige voor 45 toeren en er is eentje die zelfs op 77 toeren moet worden gedraaid.

Om er helemaal een verzamelobject van te maken, is een van de kanten mat uitgevoerd, waardoor het lijkt op een oude 77 toeren plaat. Als de LP hier geen comeback mee maakt?