De jacht op Big Foot is geopend


De indianen noemden hem sasquatch, maar de wereld kent hem vooral als Big Foot. Deze mythische aap-mens zou in de bossen van noordwest Amerika en Canada rondzwerven, beschermd tegen de kou door een dikke, zwarte vacht. Een nieuwe video op Youtube zou Big Foot tonen. Het filmpje is gemaakt door een stel wandelaars in Provo Canyon, Utah. Op de video zie je een zwarte vlek achter een paar struiken. De filmer vraagt ‘is dat een beer?’.

Dan richt de zwarte vlek zich op, waardoor de filmer schrikt en wegrent. De staande figuur is een meter op 2 lang en zwart en harig. Big Foot, zo zeggen sommigen. Een beer op zijn achterpoten beweren veel biologen. Beren gaan soms op hun achterpoten staan om de omgeving beter te kunnen ruiken, zeker als ze geluid in hun directe omgeving horen.

Om de vraag over het bestaan van Big Foot eindelijk te kunnen beantwoorden, heeft de Idaho State University net besloten om een project te starten. Antropoloog Jeffrey Meldrum gaat een klein luchtscheepje bouwen om de bossen van Utah en noordelijk Californië met een infrarood camera te kunnen scannen. Meldrum gelooft dat Big Foot bestaat en dat hij hem voor het eerst gaat filmen. Het enige probleem: het luchtschip kost 3 ton en Meldrum heeft nog geen dollar opgehaald voor het project.

Follow Faqtman on Twitter