Chinezen noemen berg naar Avatar


De Avatar gekte zet door. In China noemen ze een berg naar de film.

Een steile piek in Zuid-China gaat vanaf maandag door het leven als de Avatar Hallelujah Berg. Dat meldt de officiële website van de regering van de provincie Zhangjiajie. De berg is de inspiratie voor de zwevende Hallelujah Mountains uit de film en stond tot nu toe bekend als de Huang Shan, ‘Gele berg’. Een van de makers van Avatar bracht er tijd door in 2008.

De echte Huang Shan...
De echte Huang Shan...

Veel foto’s die hij van de berg en de omgeving nam, werden gebruikt bij het ‘aankleden’ van de film Avatar.

Avatar is geregisseerd door James Cameron. De film heeft tot nu toe al 1,841 miljard dollar wereldwijd opgebracht. Daarmee is het de meest winstgevende film aller tijden. Chinese bioscopen zijn vorige week begonnen de 2D-versie van Avatar uit roulatie te nemen. Het avontuur op de planeet Pandora moet plaats maken voor binnenlandse films over het komende Chinese Nieuwjaarsfeest. De zeer populaire 3D-versie is nog wel beschikbaar.

...en de versie uit Avatar
...en de versie uit Avatar

Zhangjiajie hoopt te profiteren van de roem van Avatar. Toeristen kunnen deelnemen aan een Magical tour naar Avatar-Pandora of een Miracle tour naar drijvende berg Avatar, aldus de Zhangjiajie afdeling van China International Travel Service Corp

Handige marketing uit China
Handige marketing uit China