Celebrities aan de boerenkool


De winter is in aantocht, dus begint het boerenkoolseizoen weer snel. Alleen krijgen Belgen en Nederlanders concurrentie uit onverwachte hoek: Gwyneth Paltrow en Christina Applegate. De Amerikaanse filmsterren hebben zich samen met enkele collega’s lovend uitgesproken over ouderwetse boerenkool. Ze noemen het in de VS kale of borecole (een verbastering van boerenkool).

In navolging van de filmsterren hebben ook andere Amerikanen zich op kale gestort. In artikelen in de Amerikaanse pers staat te lezen hoe het tjokvol vitamin K, A en C zit en dat de bladgroente ook vezels en anti-oxidanten bevat. Het zou je cholesterol verlagen en beschermen tegen kanker. Het wordt vaak rauw gegeten of in een smoothie verwerkt.

Winkels in de VS kunnen de kool daarom niet aanslepen.

Ook in India is boerenkool inmiddels doorgedrongen. Bollywood filmster Kareena Kapoor vertelde Vogue in een interview dat ze de bladgroente ook eet om er een gezonde huid door te krijgen. Mocht je lokale supermarkt deze winter dus ineens zonder boerenkool zitten, dan weet je hoe dat komt.