Camouflage slang werkt ook in auto


slang in auto

Je hebt autopech en dan heb je autopech. Het laatste had een Australische automobilist die zag hoe een meterslange python uitgerekend zijn auto had uitgekozen voor een middagdutje. Het is een bekend fenomeen in Down Under, slangen daar – en die zijn zelden klein of ongevaarlijk – houden van auto’s om in te kruipen. De motor is vaak lekker warm en je hebt veel hoekjes en gaatjes om lekker in op te krullen.

Bovendien werkt slangencamouflage ook onder de motorkap. Al die rubber leidingen en elektriciteitsdraden, daartussen valt nog een langwerpig donker object niet op. Geregeld krijgen automobilisten in Australië pech omdat een slang zich in de motor heeft genesteld en de werking van de aandrijving hindert.

slang in auto

Dat was hier niet het geval, de eigenaar van de auto had de slang via de wielkasten naar binnen zien glijden. Waar hij zich wel over verbaasde was de afmeting van het dier. Die bleek na meting bijna drie meter lang te zijn. Het ging om een python, een grote wurgslang die veel in Australië voorkomt. Een professioneel slangenverwijderingsbedrijf (die heb je in Australië) werd gebeld om het beest weg te halen.

Dat was nog een hele klus omdat de slang zich goed had opgerold in de auto en moeilijk te vinden was. Voor wie de slang op de bovenste foto ook niet herkent, kijk rechtsboven achter het witte paneel bij de schokbreker.