Café met wilde dieren erg populair


20110616103246

Een café in Bangkok probeert klanten te lokken met bijzondere dieren. Gasten mogen komen spelen met fenneks (een soort vossen), meerkatten, uilen, wasberen en andere exotische dieren.

Op de Facebook-pagina van het café staan meerdere foto’s en video’s van gasten bij de dieren in hun glazen kooien. Door de populariteit van het café en omdat de dieren soms ook rust krijgen, staan er lange rijen. Er is geen toegangsprijs, maar wie met de dieren wil komen spelen, moet ook iets bestellen van de kaart. Het is ook verplicht om eerst handen te wassen en de schoenen uit te doen.

Het café is open sinds eind vorig jaar, en is zowel populair als flink bekritiseerd. Dierenactivisten vinden dat exotische dieren niet geschikt zijn voor zo’n omgeving en waarschijnlijk stress ondervinden van de interactie met klanten. Het café zelf waarschuwt ook dat de dieren niet gezien moeten worden als huisdieren. Recentelijk ging een vergelijkbaar plan voor een vossencafé in Londen niet door wegens alle bezwaren. De uitbaters van het café in Bangkok zeggen dat ze de dieren op legale wijze verkregen hebben, en de lange rijen bezoekers lijken het naar hun zin te hebben met de dieren en de koffie.