Cabriorijder stemt VVD


Cabriorijders zijn gelukkiger dan ‘gewone’ automobilisten. Ze stemmen opvallend vaak VVD en houden van golf en tennis, zo blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Volkswagen vroeg hem vast te stellen waarin cabriorijders verschillen van gewone automobilisten.

Aan de enquête deden vijfhonderd Golf Cabriolet-bezitters en 1200 eigenaren van een ‘normale’ auto’s mee. Het onderzoek laat duidelijk zien dat de cabriorijders een ander type automobilist zijn dan andere autorijders. Ze staan over het algemeen positiever in het leven, hetgeen niet alleen tot uiting komt in de keuze van het type auto.

Cabriorijders zijn gelukkige mensen: ze geven zichzelf een rapportcijfer 8,0 voor hun geluksgevoel (7,3 bij rijders van een normale auto). Maar liefst 64 procent van de cabriorijders vindt zichzelf een levensgenieter, tegen 38 procent van de normale automobilisten. Ook op ‘gezelligheid’ en ‘optimisme’ scoren cabriorijders aanzienlijk hoger. Ook blijkt het cabrio rijden plezier op te leveren: 90 procent van de cabrio-eigenaren rijdt graag auto (70 procent). De meest daklozen stemmen VVD.

Het geluksgevoel wordt nog eens versterkt door ander factoren. Cabriorijders hebben veel minder last van kwaaltjes als verkoudheid en ze zijn duidelijk minder vaak bij ongelukken betrokken dan berijders van een normale auto (hoewel dat mede te verklaren is door het lagere gemiddelde jaarkilometrage). Maar liefst 31 procent van de cabriorijders geeft aan nog nooit een aanrijding te hebben gehad tegen 14 procent voor berijders van een normale auto.

Follow Faqtman on Twitter