Buschauffeurs laten zich kruisigen


Als buschauffeurs in Nederland actie voeren, dan trekken ze hesjes van de vakbond aan en roepen heel hard ‘harde actie!’ Maar niet in Paraguay. Acht chauffeurs hebben zich daar laten kruisigen omdat ze ontslagen zijn. Dat ontslag volgde op de eis om meer loon te ontvangen voor hun diensten. De mannen hebben nu grote spijkers door hun handen, maar de kruisen liggen wel op de grond.

De chauffeurs uit het stadje Luque zijn ten einde raad. Alleen een dergelijke zeer christelijke actie kan zorgen dat ze de aandacht krijgen die nodig is om de busmaatschappij van gedachten te doen veranderen. Gedeeltelijk is dat al gebeurd, vijf van de mannen mogen terugkomen, heeft de maatschappij gezegd. Voor de overige drie wordt een andere baan gezocht.

De mannen willen echter dat ze allemaal hun baan terugkrijgen. De actie gaat nu zijn derde week in en sommige spijkergaten beginnen te ontsteken. Het parlement begint zich daarom met de zaak te bemoeien. Of de mannen echter hun baan terugkrijgen is nog niet duidelijk.