Buitenaards wezen blijkt aap


Opwinding in Mexico: bouwvakkers vinden twee buitenaardse wezens in een slooppand. Maar is dat wel zo?

De mensen van de Mexicaanse televisie weten het heel zeker. In hun land is voor het eerst een alien gevonden. Oké, hij is dood en zijn soortgenootje is ontsnapt, maar toch. Mexicaanse zenders stonden de afgelopen dagen bol van het kleine mannetje uit de ruimte.

Het verhaal is dat een stel bouwvakkers bij het afbreken van een huis een wezentje vonden in een soort rattenklem. Hij was overleden. Dichtbij zat een levend exemplaar. Toen de bouwvakkers probeerden hem te doden met een hamer (in Mexico schijnbaar een logische reactie als je een onbekende levensvorm tegenkomt) schoot hij weg. Niemand heeft hem/haar/het nog gezien.

Het dode exemplaar is door de pers uitgebreid gefilmd en gefotografeerd. Het was voor de journalisten wel duidelijk: dit moet een buitenaards wezen zijn, een extranjero. Het grote hoofd, de enorme oogkassen zijn niet van deze wereld. Is Mexico het nieuwe Roswell?

Helaas. Buitenlandse experts wisten onmiddellijk waar ze mee te maken hadden, een dood aapje dat is ontdaan van zijn vacht. Waarschijnlijk is het door de laatste eigenaar van het huis gehouden als huisdier en na zijn dood gevild. Het levende exemplaar zoekt nu ongetwijfeld een nieuw thuis in Mexico City. Of hij is weggevlogen in zijn vliegende schotel.

Mexicaantje, oranje hoed...
Mexicaantje, oranje hoed...