British Airways wil digitale pil


british-airways

‘We hebben kruishoogte bereikt, het cabinepersoneel zal zo de digitale pillen uitdelen.’ Over niet al te lange tijd kan dat een heel normale aankondiging zijn op vluchten van British Airways. De luchtvaartmaatschappij heeft een patent aangevraagd op een pil die doorgeeft hoe de gezondheid van degene die hem heeft geslikt zich ontwikkelt. De pil zal onder andere de samenstelling van het maagzuur doorgeven.

De bedoeling is dat passagiers een maaltijd krijgen die precies past bij hun lichamelijke toestand, zodat ze beter uitgerust aankomen. Maar de pillen, die kunnen worden uitgelezen door sensors aan boord, moeten ook registreren of mensen klaar zijn voor een dutje en of ze het koud hebben dan wel zenuwachtig zijn. Daaraan worden de omstandigheden aan boord aangepast.

BA doet al jaren veel onderzoek naar het welbevinden van mensen aan boord van hun vliegtuigen. Zo heeft de maatschappij een eigen slaaponderzoeker in dienst. Zijn belangrijkste advies? Vlieg vooral in de business class als je uitgerust wilt aankomen. Daar is geen pil voor nodig, wel een dikke portemonnee.