Brandweer bevrijdt man van seksspeelje

Artsen stonden voor raadsel


messing ring

Interessant artikel in de Irish Medical Journal, het geneeskundige vaktijdschrift van Ierland. Over een man die zich presenteerde op de Eerste Hulp van het Mater University Hospital met een klacht waar hij sinds 8 uren aan leed. Ter verhoging van zijn genot had de man namelijk een messing ring om zijn lid en bijbehorende genitaliën geschoven.

En toe ging hij er niet meer vanaf.

De lichaamsregio was inmiddels behoorlijk opgezwollen doordat het bloed niet meer terug kon stromen. De artsen constateerden zelfs de nodige verkleuring. Omdat ze wetenschappelijk geïnteresseerd waren, namen ze een foto van het probleemgebied voor eventuele latere publicatie.

De volgende vraag was hoe de ring te verwijderen. Uiteraard moest het accessoire kapot, het ging niet meer langs de natuurlijke weg. Dus werd een tang gepakt waarmee artsen normaal gips verwijderen. Die was niet scherp genoeg. Zelfs een schaar waarmee bij amputatie botten worden geknipt, bleek niet tegen messing bestand.

Dus zat er niets anders op dan de brandweer te bellen. Die stonden hun medische collega’s enige tijd later bij met een hydraulische schaar waarmee normaal auto’s worden opengeknipt. Dat bleek afdoende om man en ring van elkaar te scheiden. En gaf de artsen stof voor een interessant artikel in hun vakblad.