Bovenlip bepaalt orgasme


Vreemd nieuws van het seksuologisch front: de bovenlip van een vrouw bepaalt hoe makkelijk ze een orgasme krijgt.

Tussen je neus en je bovenlip zitten twee verticale richeltjes, de lip-tuberkels. Het zijn kleine plooitjes van je huid waaraan je waarschijnlijk nooit aandacht besteedt.

De prominente richeltjes van Angelina Jolie. Foto: Remy Steinegger.
Maar volgens een studie zijn deze uitstekende huidplooien een belangrijke aanwijzing of een vrouw een orgasme kan krijgen of niet.

De onderzoeker is Stuart Brody, professor in de psychologie aan de University of the West of Scotland. Hij beweert dat hoe prominenter de richeltjes zullen zijn, hoe meer plezier een vrouw in bed heeft. Brody is een ‘orgamse-jager’, eerder linkte hij de manier waarop vrouwen lopen met hun vermogen om klaar te komen.

Hoe zit het met je twee richeltjes? Volgens Brody ontwikkelen foetussen die al rond de 17e week van zwangerschap, tegelijk met verschillende hersenfuncties. Ze zouden dus gelinkt kunnen zijn aan het ontstaan van allerlei zenuwnetwerken. Hoe beter die netwerken in elkaar zitten, hoe groter de richeltjes en hoe groter de kans op een flinke beving op de schaal van Richter.

Het zou ook verklaren waarom vrouwen zo veel aandacht schenken aan hun lippen, met lippenstift, lijntjes en de bijensteek, een procedé waarbij de lippen kunstmatig worden opgeblazen.

Follow Faqtman on Twitter