Borsten niet oorzaak aardbevingen


Gisteren een trilling gevoeld? De lampen zien zwaaien misschien? Nee? Dan is aangetoond dat borsten geen aardbeving veroorzaken.

Het begon allemaal vorige week met de vooraanstaande Iraanse moslim-geestelijke Hojatoleslam Kazem Seddighi. Volgens hem is het aantal aardbevingen in de wereld toegenomen doordat vrouwen zich niet zedig genoeg kleden. Daardoor worden de lusten van mannen opgewekt, wat weer tegen het zere been van God is. Het resultaat is zijn toorn: veel aardbevingen.

Volgende week dan maar het effect van mannen in strakke broeken op orkanen testen?
Volgende week dan maar het effect van mannen in strakke broeken op orkanen testen?
Kletskoek, dacht de Amerikaanse studente Jennifer McCreight. Ze begon het experiment Boobquake, ze riep vrouwen over de hele wereld op om zich op maandag zo uitdagend mogelijk te kleden. Enkele honderdduizenden vrouwen op de hele planeet deden kleine topjes aan of haalden hun kortste rokjes uit de kast. Het enige vrouwelijke redactielid van Faqt deed mee.

Het resultaat? Toen het experiment gisteravond om zes uur Amerikaanse tijd eindigde, was er geen opmerkelijke toename van het aantal aardbevingen gemeten. Natuurlijk, de grond trilde wel ergens – de grond trilt altijd wel ergens. Op de Sandwich Eilanden, een groep grotendeels onbewoonde atollen (geen uitdagende vrouwen dus) in de Stille Oceaan, werd een beving met een kracht van 5,4 gemeten, de zwaarste van de dag. Er waren geen gewonden. Voor de rest bleven grote bevingen uit.

Daarmee lijkt afdoende bewezen dat Iraanse geestelijken geen verstand hebben van aardbevingen en waarschijnlijk ook niet van vrouwen. Aardbevingen worden veroorzaakt door continentale en oceanische platen die tegen elkaar aan botsen, niet door secundaire seksekenmerken.