Boeren voeden vee met snoep


Skittles

Vorige week had een vrachtauto een klein ongelukje op de Dodge County Highway in de Amerikaanse staat Wisconsin. Geen groot nieuws, ware het niet dat er daardoor miljoenen rode Skittles op de weg terechtkwamen. Was de vrachtwagen op weg naar een fabriek waar het snoep in zakjes wordt gedaan? Waarom alleen rode Skittles? Vragen, vragen en nog eens vragen. En nu is er antwoord gekomen.

De vrachtauto was op weg naar een grote boerderij. Het snoep dient als voer voor de koeien daar. Waarom Skittles? Heel eenvoudig, het is goedkoper dan mais, het voer dat traditioneel aan koeien wordt gevoerd. Ja, een snoepje kost minder geld dan een natuurproduct dat in Wisconsin gewoon langs de kant van de weg groeit. Fabrikant Mars heeft tegenover CNN toegegeven dat snoep met een productiefoutje soms als voer wordt verkocht.

Alleen hoort dat afgekeurde snoep te worden gemengd met andere ingredi├źnten, deze Skittles waren bedoeld als het enige voer voor de koeien. Bovendien ontkent Mars dat deze snoepjes uit een van hun fabrieken afkomstig zijn. Het mysterie blijft dus.