Boer zoekt vrouw (met genoeg bloed om te drinken)


Een boer in hartje India kon drie jaar lang het bloed van zijn vrouw wel drinken. Niet omdat hij haar haatte, maar omdat hij zich sterker zou voelen door geregeld een glas van haar bloed te drinken. Hij tapte haar bloed af – ook tijdens haar zwangerschap – en vulde er een glas mee ter consumptie.
De zaak kwam onlangs aan aan het licht toen de vrouw het eindelijk aandurfde bij de politie haar beklag te doen.

Een enkele gek gelooft nog in de eeuwige jeugd dankzij het drinken van maagdenbloed.

Bloed drinkende mensen zijn van alle tijden en streken, en niet alleen onderwerp van vampierverhalen. Eerder deze zomer werd een Duitser veroordeeld wegens moord, het eten van mensenvlees en het drinken van het bloed van zijn slachtoffers. Archeologische vondsten in Groot-Brittannië van vijftienduizend jaar oud wijzen op bloed drinken uit bewerkte menselijke schedels. Het fabeltje dat mensenbloed iets goeds doet bestaat dus al langer dan vandaag.

De inspiratiebron voor Dracula bestond echt
De Britse schrijver Bram Stoker (1847-1912) schreef over Dracula, de bloedzuigende graaf met oog voor maagdelijk schoon. Hij liet zich inspireren door de verhalen over Vlad ‘de Spiezer’, heerser van Transsylvianië (circa 1431-1476), tegenwoordig onderdeel van Roemenië. Deze wreedaard vermoordde tussen de 60.000 en 100.000 mensen. Hij liet zijn vijanden aan het achterwerk op palen te spiezen. Vlad koesterde zijn eretitel Zoon van de Draak (Drac Ula).
Stoker las ook goed de verhalen over de Hongaarse gravin Erzsébet Bathory (1560-1614). Aan het begin van de 17e eeuw ontvoerde, martelde en vermoordde zij meer dan zeshonderd vrouwen voor hun bloed: om te drinken en in te baden. Erzsébet geloofde dat het bloed van jonge maagden haar eeuwige jeugd zou schenken.

Beeld: oblivion9999, Flickr

Follow Faqtman on Twitter