Boekpromotie: dun-dik-dun


Drew Manning is een fitness trainer en dat zie je. Gewelfde pecs, snoeiharde abs en natuurlijk schouders waarop je een spijker krom kunt slaan. Maar afgelopen jaar was hij een vet en futloos mannetje. Manning wilde graag weten hoe het was om dik te zijn. Hij begeleidt vaak mensen met overgewicht maar had moeite zich in deze klanten te verdiepen.

Dus stopte hij in mei 2011 met trainen en begon een dieet van hamburgers, Cola en frietjes. De resultaten waren al snel zichtbaar: meer dan 30 kilo aan vet nestelde zich vooral op zijn buik. De strakke borstspieren werden ‘mannentietjes’. Manning voelde zich slap en futloos, zo vertelde hij in een interview voor ABC televisie, dat hem volgde bij zijn transformatie.

In november begon de weg terug. Manning begon weer verstandig te eten en de sportschool mocht op zijn hernieuwde klandizie rekenen. Het resultaat is opmerkelijk te noemen: Manning is binnen een half jaar weer terug in zijn oude vorm. Nu weet hij alleen beter hoe hij dikke mensen moet helpen, staat op zijn site te lezen.

Uiteraard wil Manning er ook nog wat aan verdienen. Dus is er het boek Fit2Fat2Fit, waarin hij zijn transformatie beschrijft en aantoont hoe anderen ook een wasbord kunnen krijgen. Wat hij heeft geleerd van zijn uitspatting? Dat dik en dun zijn vooral tussen je oren zit.

Follow Faqtman on Twitter