Biseksualiteit bewezen


© Elena Duvernay | Dreamstime.com

Voor biseksuelen zal het geen verrassing zijn, maar voor de wetenschap wel: biseksualiteit bestaat écht.

In de wetenschap mag je nooit iets zo maar aannemen. Dus als er mannen en vrouwen zijn die zeggen op beide geslachten te vallen, mag je er niet van uitgaan dat het ook gewoon zo is. Het moet getest en bewezen worden. Dat is nu gedaan.

Mannen die beweerden biseksueel te zijn, werden voor een beeldscherm gezet. Aan hun penissen werden sensoren vastgemaakt die vaststelden of de mannen een (gedeeltelijke) erectie kregen. Vervolgens werd op het beeldscherm porno vertoond: mannen die seks hadden met mannen en vrouwen die seks hadden met vrouwen.

Beide scènes deden de penis in staat van paraatheid komen. Conclusie: biseksuele mannen vinden zowel vrouwen als mannen lekker. In 2005 was nog geconcludeerd dat biseksuele mannen eigenlijk verwarde homo’s waren, dus de nieuwe studie is wel degelijk een doorbraak.

Kritiek is er ook, van organisaties voor homorechten. Die vinden dat aantrekkingskracht in deze studie op een wel erg seksuele manier is uitgelegd. Bovendien vinden ze dat je ook wel eens gewoon wat mag aannemen van iemand.