Bill Gates beledigt Koreanen


Microsoft oprichter Bill Gates heeft een diplomatieke faux-pas begaan door tijdens een ontmoeting met de president van Zuid Korea zijn hand in zijn zak te houden. Dat wordt gezien als een gebaar van stuitende arrogantie in het Aziatische land. Gates hield zijn linkerhand in zijn zak terwijl hij voor de camera’s handen schudde met Geun Hye Park.

Alleen mensen van zeer hoge status die mensen van zeer lage status ontmoeten houden in Korea hun hand in de zak. Het gebaar staat daar algemeen bekend als een belediging. Koreaanse kranten en televisiezenders zijn bovenop het incident gedoken en visten foto’s op van Gates die bij het handen schudden met kinderen wel zijn hand uit zijn zak haalde.

Amerikaanse media zijn ook gaan zoeken en vonden foto’s waarop Gates zijn hand wel in zijn zak hield terwijl hij handen schudde met Ban ki Moon, Bono, Nicholas Zarkosy, Thabo Mbeki en de Indiase minister van Buitenlandse Zaken.

De Koreaanse president Geun Hye Park heeft gezegd dat ze niet beledigd is. Ze houdt haar landgenoten voor dat de hand-in-de-zak gewoon de ‘Amerikaanse manier’ is van handen schudden.