Bijna-aanvaring met UFO


Een Brits vliegtuig heeft vorig jaar december bijna een onbekend object geraakt bij de landing in Glasgow (Schotland). Dat heeft een Britse luchtvaartautoriteit, de Airprox Board, medegedeeld. Het bijzondere aan het bijna ongeluk was dat de piloten van het verkeersvliegtuig niet weten wát ze bijna hebben geraakt.

Ze rapporteerden dat ze op minder dan 100 meter kwamen met een object dat blauw en geel was en niet op de radar verscheen. Ook de luchthaven in Glasgow heeft niets op de radarschermen gezien en was niet op de hoogte van luchtverkeer in de omgeving van de Britse Airbus A320. In dergelijke gevallen wordt er melding gemaakt van een Unidentified Flying Object, oftewel een UFO.

Volgens de piloten ging het om een object dat groter was dan een ballon, met een kleine voorkant. Het risico dat ze op dit object waren geknald was ‘zeer groot’. Aanvankelijk werd er gedacht aan een zweefvliegtuig of een microvliegtuig, maar de piloten zeggen in hun rapport dat ze weten hoe zoiets er uit ziet, en dat het om iets anders ging.