Bier schenken uit dode dieren


Er zijn al zo veel bieren, dat het moeilijk is om een nieuw biermerk te introduceren. Bierbrouwer BrewDog slaagt er toch in om op te vallen.

Het nieuwste biertje van de Schotse bierbrouwer is met 55 procent alcohol het sterkste bier ooit. ‘The end of history’ noemt de brouwer dit bier.

Maar dat is niet de werkelijke verkoopstunt. Om het bier goed op te laten vallen, heeft het bedrijf de eerste twaalf flesjes van het nieuwste biertje in dode dieren verpakt.

Je leest het goed: de flesjes bier worden in opgezette beesten gestopt. Zeven hermelijnen, vier eekhoorns en een haas werden na hun dood opgezet om te dienen als verpakking voor bier. De bijzondere flesjes kosten ongeveer 600 euro.

bier

Ik kan me niet voorstellen dat dit in Nederland zou kunnen. Er is hier vast een instantie die dit tegen zou houden. Veel mensen denken – en hopen – dat het een zieke grap is, maar de marketingtruc lijkt vooralsnog waar te zijn.

Maar of The End of History ook daadwerkelijk besteld kan worden in de kroeg lijkt nog niet zeker. Vorig jaar werd een ander bier van BrewDog verboden in winkels en bars omdat het te zwaar was. BrewDog heeft wel eerder onder vuur gelegen van controle-organisaties vanwege de hoge alcoholpercentages.