Bier maakt je sexy


bier maakt je sexy

Wereldschokkend Frans onderzoek: alcoholconsumptie is goed voor het zelfvertrouwen van de drinker. Bier maakt je zelfs sexy.

Wetenschap wordt zo veel leuker als je het in een café kunt uitvoeren, moeten ze in Frankrijk hebben gedacht. Onderzoekers van de Université Pierre-Mendes France stapten een lokale bar binnen en vroegen de gasten hun eigen aantrekkingskracht in te schatten op een schaal van 1 tot 7. Na het antwoord moesten de gasten ook in een apparaatje blazen dat de politie gebruikt om het alcoholgehalte in het bloed te meten.

En ja hoor, er was sprake van correlatie. Hoe meer alcohol de cafégangers hadden gedronken, hoe aantrekkelijker ze zichzelf (en waarschijnlijk anderen) vonden.

In een tweede experiment gingen de onderzoekers een stap verder.

Van een groep van 94 mannen kreeg de ene helft een alcoholhoudende cocktail en de andere helft een non-alcoholische versie. De mannen werd niet verteld of in hun glas alcohol zat. Wel werd verteld dat ze meededen aan een test met een nieuwe cocktail en dat ze na het proeven voor de camera het drankje moesten aanprijzen, zoals in een reclame. Wat en hoe de mannen hun woordje deden, mochten ze geheel zelf bedenken.

Het doel van de test was natuurlijk iets anders; uitvinden of alleen al het idee dat je alcohol aan het drinken bent zorgt voor zelfvertrouwen. Het antwoord is een uitgesproken ‘ja’. Mannen die dachten alcohol gedronken te hebben, vonden zichzelf veel grappiger en cameragenieker dan de mannen die overtuigd waren dat er geen tic in hun cocktail had gezeten. Alleen al denken dat je hebt gedronken maakt je een hele kerel, ook al heb je niets gedronken.

Het onderzoek staat in het volgende nummer van het psychologische vakblad British Journal of Psychology.