Bewezen: deze woorden hebben de date-factor


De Britse datingsite eHarmony en de Universiteit van Oxford ontdekten dat sommige woorden de ‘date-factor’ hebben. Ze zochten uit welke profielen het meest populair waren en destilleerden een succesrecept.

Op de 12.000 onderzochte profielen ontdekten de wetenschappers dat beide geslachten op zoek zijn naar iemand met humor. Mannen zijn op zoek naar ‘lieve’ vrouwen en vrouwen zoeken een ‘sportieve’ man. Een woordvoerster van de site vertelt dat ze tijdens het onderzoek zagen dat sommige woorden echt de aandacht van andere internetdaters trokken. Deze woorden hebben volgens haar de ‘date-factor’.

De woorden waar mannen het meest enthousiast op reageren zijn: lief, ambitieus, attent, spontaan, sportief, grappig, extravert, optimistisch, harde werker en passioneel. Vrouwen die deze eigenschappen bezitten, moeten deze dus zeker op hun profiel benoemen.

Vrouwen lopen warm voor sportieve, ambitieuze, opmerkzame, passionele, optimistische, grappige, spontane, aanhankelijke en extraverte mannen.

Bijna drie kwart van de vrouwen geeft aan dat de profieltekst de doorslaggevend is wanneer ze overwegen op een date te gaan. Bij mannen is dit nog niet eens de helft. Vrouwen doen er dus goed aan om te investeren in een paar goede profielfoto’s, mannen hoeven slechts te laten zien dat ze geen bierbuik hebben.