Betere seks betekent betere loopbaan


kantoor en seks

Zit je carrière een beetje in het slop? Ziet je baas je niet staan? Na vijftig sollicitaties nog steeds geen baan? Probeer dan je prestaties in bed eens te verbeteren. Het klinkt gek, maar de Oregon State University (VS) heeft een verband aangetoond tussen goede seks en een glanzende carrière. Ze schrijven daarover in het Journal of Management.

Het onderzoek richtte zich op 159 getrouwde werknemers. Die moesten dagelijks aangeven hoe het ging op hun werk. Ook werd gevraagd naar hun prestaties in de slaapkamer. Daaruit bleek het verband tussen goede, bevredigende seks en een werkdag met alleen maar hoogtepunten.

Volgens de onderzoekers lijkt het goede presteren op kantoor vooral te komen door de aanmaak van oxytocine, de neuropeptide die we aanmaken als we ons goed voelen. We zouden daardoor optimistischer worden, meer energie hebben en uitstralen. Het zijn eigenschappen die op de werkvloer opvallen en tot promotie kunnen leiden.

Het werkte ook de andere kant op, ontdekten de onderzoekers. Mensen die stress meenemen vanaf de werkvloer naar huis, hebben vaak een slechter seksleven. Als de baas je de hele dag heeft zitten opjutten, gaat het tussen de lakens ook niet zo goed. Zelfs het beantwoorden van e-mails in de avonduren had een negatief effect op het seksleven, zagen de wetenschappers in hun gegevens.

Slechte seks en een slechte baas kunnen elkaar uiteindelijk zelfs versterken. Een employee is dan futloos op kantoor en futloos in bed. Gelukkig kun je tegenwoordig trainingen volgen om op kantoor oxytocine aan te maken.