Ben jij een eikel?


dreamstime_xs_42573977

Zouden eikels weten dat ze eikels zijn? We hebben het over de zeurpieten, de betweters, de sjacherijnen. Waarschijnlijk niet, anders zouden ze wel wat aan hun gedrag doen. Maar als eikels niet weten wat een schuurpapier hun karakter is, dan kan het natuurlijk ook zijn dat jij een eikel bent, zonder dat je er erg in hebt.

Vandaar dat de Amerikaanse filosoof Eric Schwitzgebel van de University of California op basis van onderzoek een test heeft ontwikkeld waarmee je kunt nagaan of jij wel een prettig persoon bent.

Belangrijkste kwestie in die test: hoe zie je de wereld om je heen? Wordt je omringd door idioten, mensen met gebrekkig begrip van de realiteit? Zijn je collega’s allemaal stomme boeren die je constant tegenwerken? Ben je een baken van verlichting in een duistere wereld?

Als je op al die vragen ja hebt geantwoord: gefeliciteerd, je bent een eikel. Uit onderzoek van Schwitzgebel blijkt dat eikels zo tegen de wereld aankijken. Mensen vinden je niet aardig, laat staan dat ze je een lol willen doen. Je bent misschien slimmer dan de rest van de wereld, maar dat wil je weten ook. Je hebt een karakter dat op zijn best grappig is, maar meestal gewoon irritant.

Als je nee hebt geantwoord: je kent vast wel iemand die je eens aan deze test moet onderwerpen.