Beetje bi: waarom vrouwen soms vrouwen aantrekkelijk vinden


beetje bi

Bijna tweederde van de heteroseksuele vrouwen is een beetje bi en voelt zich soms aangetrokken tot een andere vrouw. Dat ontdekten onderzoekers van Franklin & Marshall College in de Verenigde Staten na een experiment met 27.600 vrouwelijke deelnemers. De aantrekkingskracht houdt sterk verband met hoe heterovrouwen ook naar mannen kijken.

Voor dit onderzoek kregen vrouwen foto’s te zien waarin mannelijke en vrouwelijk gezichten waren vermengd. Vrouwen die zich soms ook tot een andere vrouw voelden aangetrokken, hadden duidelijk een voorkeur voor mannelijke gezichten waarin iets meer vrouwelijke trekken waren verwerkt.

Vrouwen die juist exclusief op mannen vielen, hadden een duidelijke voorkeur voor zeer masculiene gezichten.

Het leidt de onderzoekers tot de conclusie dat de vrouwelijke seksualiteit erg fluïde is en dat een voorkeur voor een wat vrouwelijker gezicht bij mannen ook betekent dat de vrouw in kwestie ook wel eens valt op een andere vrouw.

De voorkeur voor zeer mannelijke gezichten kwam vaker voor bij alleenstaande en oudere vrouwen en bij vrouwen die zichzelf inschaalden als erg aantrekkelijk, schrijven de onderzoekers in het vakblad International Journal of Sexual Health.