Bazin vaak bullebak


dreamstime_xs_32378820

Zacht, sociaal vaardig en altijd bezig met samenwerken: Dit zijn eigenschappen die doorgaans worden toegeschreven aan vrouwen op de werkvloer. Maar dit verandert zodra vrouwen worden gepromoveerd naar een leidinggevende functie. Een Duitse studie toont aan dat vrouwelijke bazen hun mannelijke collega’s vaak voorbij streven als het gaat om machtshonger en egocentrisme.

Aan het representatieve onderzoek deden vijfhonderd leidinggevenden uit heel Duitsland mee, waaronder tweehonderd vrouwen. Het onderzoek met online vragenlijsten vond plaats van september tot en met november 2014. ‘Anders als algemeen aangenomen, zijn vrouwelijke leiders als het gaat om communicatie en een zachtere stijl van leiderschap, geen aanwinst voor het bedrijfsleven’, concludeert Professor Marion Büttgen van de Universiteit van Hohenheim in Stuttgart, die de studie heeft uitgevoerd.

De studie heeft aangetoond dat vrouwen in hogere posities de neiging hebben om hun wil ten koste van alles aan anderen op te leggen, zelfs als het betekent dat ze ruzie krijgen met hun collega’s. Dat is ook niet zo gek. Juist een harde stijl van leidinggeven is als vrouw bruikbaar als je naar de top wilt. Vrouwen die de sprong naar een positie in management maken, moeten vooroordelen overwinnen en van zich afbijten.

Veel vrouwen zijn niet bereid zijn om zich zo op te stellen en zien dus af van een carrière als leidinggevende, ontdekte dezelfde onderzoeker al eerder. Vrouwen moeten vaak grotere offers brengen dan mannen – in het bijzonder wat betreft het gezinsleven.