Bang voor slangen? Deze python is twee keer groter dan jij


grootste python

Biologen hebben een python gevonden die maar liefst vijf meter lang is en 63 kilo weegt. De slang is gevonden in Big Cypress National Preserve in de Florida Everglades. Daar is het vrouwtje, dat 73 eieren in zich droeg, verwijderd. Pythons horen namelijk niet in het Amerikaanse moeras, het zijn invasieve dieren uit Azië. Ze nemen het terrein van lokale slangen steeds meer over.

Dus heeft Big Cypress een programma om pythons te vangen. De meeste exemplaren zijn één tot twee meter. Maar deze was behoorlijk wat groter, ontdekten de vangers. Het is een teken hoe groot deze dieren kunnen wordenin de Everglades. Daar staan alle seinen op groen voor ze, er is voldoende voer en weinig gevaar voor de dieren.

De pythons komen sinds de jaren tachtig voor in het moeras. Het zijn exemplaren die als huisdier werden gehouden en ontsnapten of door hun eigenaren daar werden gedumpt. Ze paarden, waardoor de soort zich explosief heeft uitgebreid. Er zijn nu 100.000 pythons, in de Everglades schatten biologen.