Badzouten populair als drugs


Het gebruik van badzouten als drugs is dit jaar aardig de spuigaten aan het uitlopen. In Amerika belanden regelmatig jongeren met een ‘high’ op de eerste hulp.

De University of Oklahoma (VS) beschrijft een geval van een man die volkomen paranoia was, aan hallucinaties leed en volledig door het lint ging. Volgens het American Association of Poison Control Centers gaat het om 1782 van dit soort gevallen in Amerika tot nu toe dit jaar, tegenover 302 in het gehele jaar daarvoor. Waarom er sinds dit jaar ineens meer mensen het label ‘niet voor menselijke consumptie’ op de verpakking negeren kon de instantie niet zeggen.

Foto: sburke2478

De badzouten, met als belangrijkste boosdoener Ivory Wave, bevatten stimulerende middelen, die wel wat weg hebben van cocaïne. Ze veroorzaken dezelfde ‘high’ gepaard met verhoogde hartslag, paniekaanvallen en hallucinaties. De beste remedie is de gebruiker onder zeil te maken met een kalmerende injectie tot de bijwerkingen zijn weggetrokken.

De betreffende badzouten zijn inmiddels in diverse landen verboden, waaronder Nederland, maar op internet duiken ze nog altijd op.

Follow Faqtman on Twitter