Australiërs freaken vanwege UFO-vliegtuig


condensstrepen

De gemoederen op het Australische eiland Tasmanië zijn aardig verhit vanwege een vreemd fenomeen in de lucht. Nogal wat mensen zagen… ja, wat eigenlijk? Een UFO misschien? Foto’s van het fenomeen verschenen al snel op internet, waarna de wereld zich er mee ging bemoeien. En dan duurt het natuurlijk niet lang of iemand ziet er bezoekers uit een ander deel van het heelal in.

Die kans is niet groot. Maar is het dan een meteoor? De mensen van Australian Meteor Reports keken op hun schermen en zagen dat er niets groot boven Down Under de atmosfeer binnen was gedrongen. Bovendien ging ‘het’ te langzaam daarvoor. Wat anderen er weer toe bracht om de UFO-theorie weer van stal te halen. ‘Het’ hing immers bijna stil in de lucht.

Een blik op de radarschermen bracht uiteindelijk uitkomst. Het onbekende object was in werkelijkheid een Airbus A380 van Emirates Airlines op weg naar Nieuw-Zeeland. In de heldere ochtendlucht werden de condensstrepen prachtig beschenen door de opkomende zon. Door de wind werden ze bovendien wat breder, waardoor het meer leek dan het was.