Astronomen voorkomen oorlog


Liefst 329 UFO meldingen deed het leger van India afgelopen najaar. Soldaten in de regio Ladakh, aan de grens met China bleven maar vliegende schotels zien. Ze waren bang dat het de Chinezen waren, die met nieuwe wapens India zouden willen aanvallen. De grens tussen de landen is nooit officieel vastgesteld en beide naties claimen stukken land van de ander.

Volgens de krant Calcutta Telegraph liepen de spanningen vooral aan de Indiase kant hoog op. Soms leken de objecten namelijk de grens over te vliegen. Het Indiase leger wilde zeker weten dat er iets geks aan de hand was en vroeg het Indian Institute of Astrophysics om de objecten te bestuderen.

Twee astronomen werden naar Ladakh gevlogen met telescopen. Ze hadden aan één avondje observeren genoeg om hun eindrapport te schrijven. Wat de soldaten hadden gezien waren Jupiter en Venus.

De wetenschappers waren aardig voor hun militaire opdrachtgevers en schreven dat de planeten er groter uitzien als je op grote hoogte bent. Ladakh ligt in de Himalaya.