Area 51: is dit een geheim vliegtuig?


Area 51 is berucht. Want hier testen ze geheime vliegtuigen. Sommigen beweren zelfs dat er experimenten gaande zijn met neergestorte UFO’s. De laatste ontdekking: mogelijk een nieuw militair toestel.

Area 51 ligt in de Amerikaanse staat Nevada, pottenkijkers zijn niet welkom. Wie te dichtbij komt, loopt grote kans om bewakers tegen te komen die niet aarzelen om te schieten.

Een overvliegende satelliet kan wèl meekijken. Op de foto zie je een witte hangaar met daaronder een vage zwarte vlek. Wellicht een zogeheten “vliegende vleugel”, dus een vliegtuig zonder staart. Zoals de B-2 Spirit bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht. Het kan natuurlijk ook de schaduw van een wolk zijn.

De hangaar is trouwens ook een mysterie. Tien jaar na de bouw weet niemand waar het gebouw voor dient.

Experts hebben de foto uitvoerig bestudeerd. Het lijkt erop dat er geen laaghangende wolk in de buurt is die een schaduw kan veroorzaken. Het mysterieuze object zou een groot vliegtuig kunnen zijn, breder dan de startbaan, die 23 meter breed is.

Acht maanden geleden is ook al een geheim toestel ontdekt op Area 51, bij dezelfde hangaar. Dit top secret vliegtuig is net zo groot als een straaljager.