Arabische miljardair te arm ingeschat


Zijn naam is al een mond vol – prins Alwaleed bin Talal – en zijn bankrekening bevat een cijfer gevolgd door een hele lange rij nullen. Maar hoeveel nullen precies, daarover moet binnenkort een rechter beslissen. Alwaleed heeft het Amerikaanse zakenblad Forbes aangeklaagd omdat die hem in hun jaarlijkse rijkenlijst inschatten op een vermogen van 20 miljard dollar. Volgens Alwaleed is dat 9,6 miljard te laag.

In Nederland zijn mensen vaak kwaad als ze op de Quote 500 terecht komen, Alwaleed wil juist hoger in de internationale rijkenlijst van Forbes. De Saudiër zegt dat het blad vooringenomen is tegenover Arabieren en ze te laag inschat op hun lijst. Forbes blijft er bij dat ze een goede berekening hebben gemaakt.

Alwaleed is eigenaar van het bedrijf Kingdom Holding Company en heeft grote belangen in de bank Citigroup, het George V hotel in Parijs, The Plaza in New York en het Savoy in Londen. Zijn huis in Saidi Arabië bestaat eigenlijk uit vijf huizen en in de tuin is een kunstmatig meer aangelegd. Ook ligt er een kleinere versie van de Grand Canyon.

De strijd tussen het blad en de miljardair wordt uitgevochten in Londen. Volgens Forbes is dat vreemd, omdat ze een Amerikaans blad zijn.