Anonymous: Nasa heeft leven gevonden


anonymous

Het hackerscollectief Anonymous zegt dat Nasa buitenaards leven heeft gevonden. Ze zullen met een aankondiging daarvan komen. Website Anonews, waar de ontdekkingen van de groep vaker op worden gedeeld, meldt dat. De hackers leveren voorlopig nog geen bewijs voor hun stelling. Er is ook geen aanwijzing dat ze de ruimtevaartorganisatie via het netwerk zijn binnengedrongen.

Het kan dus gewoon een reactie zijn op de persconferenties van Nasa, waarop de laatste tijd enkele spectaculaire ontdekkingen wereldkundig gemaakt zijn. Daaronder de ontdekking van meerdere planeten waarop leven mogelijk is. Dat heeft bij meer mensen de fantasie geprikkeld.

‘Zijn er monumenten op de maan en Mars? Zou er een UFO-oorlog kunnen ontstaan in de ruimte? Zijn er ruimteschepen over de hele wereld met daarin buitenaardsen uit vele werelden? Het bewijs toont aan dat er iets aan de hand is in de ruimte’, schrijft Anonews.

Er is ook nog een sneer richting de Amerikaanse overheid. ‘Het kost veel [om] ruimteschepen [te lanceren] en de niet aflatende stroom van belastingen en zwarte dollars zou kunnen betekenen dat er meer is dan ons wordt verteld.’ Verder wordt gesuggereerd dat er al mensen op Mars hebben rondgelopen.

De tekst lijkt in veel opzichten op andere blogs van mensen die in samenzweringen geloven. Maar er is natuurlijk één groot verschil: de afzender is Anonymous. De organisatie heeft een naam hoog te houden als het gaat om het verspreiden van gegevens die eigenlijk top-secret zijn. Daarom ligt de bal nu bij Nasa; hebben ze iets ontdekt, ja of nee? Als het wel zo is, dan zal een bevestiging snel volgen.

Zo nee, dan heeft het voorheen zo serieuze Anonymous bewezen dat ze niet altijd even hard nieuws verspreiden.