Angry birds wordt pretpark


Wat doe je als je een hit te pakken hebt? Dan melk je de koe tot de laatste druppel die er uit de uiers komt. Ook in Finland.

Angry Birds is een verslavend spelletje voor op de iPad en iPhone. Later dit jaar wordt het ook een film en het is natuurlijk een lijn van knuffelbeesten, rubberen figuurtjes en zonneschermen voor in de auto. Om dat rijtje af te maken, vanaf deze zomer is het ook een pretpark. Dan opent het Särkänniemi pretpark in Finland een speciale Angry Birds afdeling.

Foto: Rovio.

Daar kun je bijvoorbeeld van een glijbaan af die wordt opgesierd door de vogeltjes. En omdat aan alles tegenwoordig een goed doel moet hangen, doet ook Angry Birds het vooral niet voor het geld. Het pretpark moet kinderen aanzetten tot beweging, zodat ze niet dik worden. Want al dat gehang achter een iPad zorgt er zelfs bij de kleintjes al voor dat er een zwembandje rond het middel zit.

Later dit jaar moet ook in Groot-Brittannië een Angry Birds park openen, waarschijnlijk in Surrey.

Morgen verschijnt het langverwachte nieuwe spel Angry Birds in Space. Dat zal ongetwijfeld de kassa in Finland weer flink doen rinkelen. Angry Birds is wereldwijd al 700 miljoen keer gedownload. Iedere dag spelen 30 miljoen mensen het spel van de vogeltjes en de varkentjes die in een bittere strijd zijn verwikkeld.