Amerikanen bestudeerden atoombom op de maan


Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft serieus nagedacht over het gebruiken van nucleaire wapens op de maan. Het gaat om medewerkers van AATIP, de uiterst geheime organisatie binnen het Pentagon verantwoordelijk voor het bestuderen van dingen die ‘onmogelijk zijn, maar misschien toch zouden kunnen’.

AATIP bestond tussen 2007 en 2012 en hield zich onder andere bezig met buitenaards leven. Een Britse krant publiceerde recentelijk documenten van de organisatie die gingen over ontvoeringen van Amerikanen door UFO’s. De mensen van deze organisatie namen die ontvoeringen (en menselijke gemeenschap met buitenaardsen) zeer serieus.

Maar ze hielden zich ook bezig met het zoeken naar nieuwe materialen om wapens van te kunnen maken. Er bevond zich misschien een onbekend materiaal rond de kern van de maan, zo schreven ze in documenten. Maar hoe ontgin je dat? De specialisten van AATIP hadden al snel de oplossing: ze wilden de maan eenvoudigweg nuken. Zo zou een tunnel naar het binnenste ontstaan.

Verder dan een plan is het project nooit gekomen. De Amerikanen doekten hun afdeling bizarre onderzoeken op en gingen zich weer met haalbare doelen bezighouden. Het document verdween in een kluis, samen met plannen voor een onzichtbaarheidsmantel en een vlucht naar de andere kant van het universum door een wormgat. Dankzij een WOB-verzoek van de site Vice, zijn ze daar nu weer uitgehaald.