Amerikaanse marine krijgt nieuwe regels voor UFO’s


UFO in vizier

Piloten en andere personeelsleden van de Amerikaanse marine hebben een nieuwe set regels gekregen over hoe ze moeten omgaan met ongeïdentificeerde vliegende objecten, in jargon ook wel UFO’s genoemd. De nieuwe regels passen in een trend van het Amerikaanse militaire apparaat om zich meer bezig te gaan houden met ‘afwijkingen’.

Want zo heten alle fenomenen die de militairen niet thuis kunnen brengen. Zo heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie 25 miljoen dollar vrijgemaakt voor onderzoek van afwijkingen onder hun Advanced Aerospace Threat Identification Program, berichtte de New York Times op basis van vrijgegeven documenten.

In het kader van dat programma kijken onderzoekers onder andere naar het bestaan van wormgaten, onbekende dimensies en onbekende objecten in onze atmosfeer en daar net buiten.

De marine gaat daar nu een steentje aan bijdragen. Op dit moment weten piloten die een UFO ontmoeten niet goed wat ze moeten doen. De nieuwe regels roepen ze op om zo veel mogelijk informatie te verzamelen via de verschillende systemen aan boord. Dat gebeurt nu ook al, maar de systemen zijn zo ontworpen dat informatie die niet overeenkomen met een bekende dreiging, bijvoorbeeld van een vijandelijk toestel, onmiddellijk wordt weggegooid.

Ook komt er een centraal punt voor alle meldingen. Onderzoekers kunnen met de data die daar samenkomt een beter beeld krijgen van de UFO-situatie. Gaat het om verschillende soorten luchtvaartuigen of steeds dezelfde? Zijn er patronen te ontdekken? Is het een aards fenomeen of toch niet?