Amerika moet plas drinken


Er is niet genoeg water om in de directe toekomst alle Amerikanen van vers drinkwater te voorzien. Dus zullen ze aan de andere kant van de oceaan urine moeten gaan drinken om te overleven. Tot die conclusie komt de US National Research Council, een wetenschappelijke overheidsdienst.

Dat betekent dat in de nabije toekomst het riool aan de watervoorziening gekoppeld moet worden. Uiteraard met een filter in het midden om te zorgen dat er gewoon schoon water uit de kraan komt. Volgens de Research Council zal dat water schoner zijn dan wat er vandaag de dag in de VS aan huishoudens wordt geleverd.

Om landgenoten voor te zijn die moeten walgen bij het idee dat ze buurmans pis gaan drinken, vermeldt het rapport dat veel mensen nu eigenlijk ook al elkaars urine nuttigen. Veel gemeentelijke drinkwatervoorzieningen halen hun water uit rivieren; dezelfde rivieren waarop andere gemeentes hun riool lozen. Ook Nederland haalt water uit dezelfde Rijn waarin de Duitsers hun plasjes laten vloeien.

Andere mogelijkheden zijn er ook, vermeldt het rapport, maar die zijn duurder. De makkelijkste, maar ook meest energie-intensieve, methode is het ontzouten van zeewater. Maar dan moeten Amerikanen bereid zijn om twee keer meer aan drinkwater uit te geven.

Follow Faqtman on Twitter