Amerika is dik


Nieuws uit de categorie ‘bevestiging van al bekende feiten’: Amerikanen zijn dik. Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) in de Verenigde Staten heeft schrikbarende cijfers bekend gemaakt.

Foto: Tony Alter.
Daaruit blijkt dat vetzucht vooral in het zuiden van de VS een gigantisch probleem aan het worden is. In de zuidelijke staat Mississippi heeft 35 procent van de bevolking obesitas.

Vooral vrouwen boven de 60 vormen een letterlijk grote probleemgroep. Van de zwarte Amerikanen is bijna de helft veel te dik.

Maar ook kinderen onder de 20 kunnen er wat van, daarvan is al een vijfde obees. De trend zet zich vooral door bij Amerikaanse mannen, die traditioneel wat slanker waren dan Amerikaanse vrouwen. De afgelopen tien jaar hebben ze hun landgenotes echter helemaal ingehaald.

Deze cijfers gaan over obesitas, waaronder het CDC een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer verstaat. Dat is een vrouw van 1,75 meter van meer dan 92 kilo. Als overgewicht (BMI van 24 tot 30) wordt meegeteld, is het probleem helemaal gigantisch.

Follow Faqtman on Twitter