Alzheimerpil geneest shopaholic


Wetenschappers ontdekten dat sigaretten goed helpen tegen beginnende Alzheimer en nu blijken pillen tegen Alzheimer weer helpen tegen shopverslaving. Mensen met een winkelverslaving kopen minder als ze de pillen tegen beginnende dementie slikken, dat blijkt uit een onderzoek van de American Academy of Clinical Psychiatrists.

promotiefoto film 'Confessions of a Shopaholic'

Koopverslaving een serieus probleem. Mensen die er last van hebben, kunnen niet stoppen met kopen. Net als dat er mensen zijn die per se het lichtknopje 20 keer aan en uit moeten doen voordat ze het huis verlaten. Het is een obsessieve-compulsieve stoornis, een dwangneurose die in het geval van koopverslaving vaak voor grote financiële en sociale problemen zorgt

Het medicijn dat de neuroten kan genezen heet memantine. Wetenschappers hebben tien proefpersonen – waarvan 8 vrouwen – het medicijn tien weken laten gebruiken terwijl ze goed in de gaten werden gehouden. Negen deelnemers maakten de test af en zij winkelden tijdens het gebruik veel minder en gaven ook minder geld uit.

Follow Faqtman on Twitter