‘Alienhoofd’ in Kroatië


WTF.nl meldt dat arbeiders in Donja Dubrava, een dorp in het noorden van Kroatië, een mysterieus voorwerp hebben opgegraven. ‘Het lijkt op een alienhoofd,’ zegt een inwoonster tegen 24 Sata.

Het voorwerp voelt rubberachtig aan en het lijkt alsof het een gezicht heeft. Daarnaast zou het naar mannenparfum ruiken. Het ‘hoofd’ wordt op het gemeentehuis verder onderzocht, waar het veel nieuwsgierige inwoners trekt. Het dorpshoofd wil laten uitzoeken of het niet gewoon een stuk boomwortel of iets anders is.

De opschudding was compleet nadat er nog een voorwerp van hetzelfde materiaal werd gevonden, door 24 Sata aangeduid als een ‘hart’. In het dorp wordt al opgeroepen om de gewone werkzaamheden te staken en dieper te graven, in de hoop nog meer vreemde voorwerpen te vinden.

Een echte buitenaardse vondst lijkt onwaarschijnlijk, hoewel het wel schokkend zou zijn als aliens dezelfde geurtjes gebruiken als mensen. Zolang het nog onduidelijk is wat het voorwerp dan wel is, heeft het dorpje van 2.000 inwoners in Kroatië in ieder geval zijn vijftien minuten bekendheid.

Foto: Interdimensional Guardians