60 procent vrouwen biseksueel


De meerderheid van alle vrouwen voelt zich seksueel aangetrokken tot andere vrouwen. De aantrekkingskracht tussen vrouwen neemt met leeftijd alleen maar toe. Tot die conclusie komt een groep onderzoekers van de universiteit van Boise (Verenigde Staten) na onderzoek onder 484 vrouwen.

Ruim veertig procent van de vrouwen in het onderzoek had wel eens met een andere vrouw gezoend, de helft had seksuele fantasieën over andere vrouwen.

De onderzoekers verklaren de biseksualiteit van vrouwen door de ‘natuurlijke’ affectie die vrouwen voor elkaar voelen. Vriendinnen zijn vaak heel close en hebben – in tegenstelling tot mannen – de neiging om dicht tegen elkaar aan te kruipen tijdens logeerpartijen of een avondje op de bank.

Waarom nemen deze gevoelens toe? Omdat vrouwen zich in de loop der jaren vrijer gaan voelen en minder problemen hebben met hun seksualiteit, zo citeren de mensen uit Boise een ander onderzoek. De tijdsgeest helpt ook mee. In 1994 zei maar 7,5 procent van geïnterviewde heteroseksuele vrouwen interesse te hebben in een avontuurtje met een andere vrouw.

Follow Faqtman on Twitter