Hotel verbiedt wielrenbroeken


7993271078_4c64a07ba8_o

Een hotel in Nieuw-Zeeland heeft nieuwe kledingvoorschriften ingesteld. Gasten mogen niet langer het hotel in met wielrenbroeken.

De eigenaar van het Plough Hotel in Rangiora, North Canterbury verwacht meer wielrenners nu het hotel ook ontbijt aanbiedt. Om problemen voor te zijn, stelde hij vast een dress code op. Hij wil voorkomen dat zijn nette gasten ’s ochtends worden geconfronteerd met onsmakelijke ‘billen en kwabben’. “We hebben aardige klanten hier, sommigen wat ouder, en als je aan het ontbijt zit wil je gewoon alleen het worstje op je bord zien”.

Volgens de voorzitter van een wielrennersvereniging in de buurt komt de beslissing van de hoteleigenaar voort uit onbegrip. Nieuw-Zeelanders zijn het fietsen afgeleerd, vindt ze, en begrijpen niet meer hoe fijn het is om fietsen de omgeving te bekijken. Ze gaan overal heen in hun auto. De hoteleigenaar is het daar niet mee eens, en zegt de lycra-stoffen broekjes de enige buitensport-kleding is die wordt geweerd. Modderige voetbalschoenen vindt hij prima, net als joggingpakken en sandalen.